Vad är Champissage?

Champissage innebär massage av övre delen av ryggen, nacken, axlarna, huvudet och ansiktet – de områden som lättast påverkas av stress och spänningar som vi har i vårt moderna dagliga liv. Detta är ett avstressningsprogram för hela kroppen som har sitt ursprung i Indisk ayurvedisk tradition.

Indisk huvudmassagen berör triggerpunkter, akupressurpunkter, stresspunkter, spända muskler, innehåller avslappnande och stimulerande tekniker och påverkar hela nervsystemet så att kroppen kan koppla över från stressen till ett avslappnat tillstånd där självläkning kan ske.

Detta är dessutom ett bra tillfälle för att ta en paus från dagens aktiviteter och bekymmer och få en känsla av balans och välbefinnande.

Hjälper vid stressrelaterade problem som:
Spänningshuvudvärk/migrän
Spänningar/smärtor i ögonen
Värk i käkarna, bihåleproblem
Stelhet/värk i nacke och axlar
Sömnproblem
Oro, depression och utbrändhet. Ökar koncentationsförmåga och tankeklarhet.

Champissage har alltid haft en viktig roll i Indisk kultur och livsstil och omnämns redan i gamla ayurvediska texter, närmare 4000 år gamla. Människan har alltid sökt känslan av harmoni och välbefinnande. Chakra-balansering och healing är en naturlig del av denna behandling vilket innebär att dina personliga energier balanseras vilket ger känslan av att vara mer vital, mer centrerad och närvarande i kroppen och i nuet.

I Englands privata skolor tillkallas Champissage-terapeut ofta i samband med tentamensperioder för att massera eleverna och lärarna. Det har visat sig att Indisk huvudmassage minskar stress, ökar prestationsförmågan och förbättrar studieresultaten hos eleverna.

Du kan välja den här behandlingen i syfte att förbättra hårkvalitén. Terapeuten stimulerar blodcirkulationen i hårbotten och runt hårsäckarna, vilket leder till mer näring och att det befintliga håret stärks, speciellt om du väljer att använda ayurvediska oljor med massage.

”Väldigt avslappnande och skönt, man känner sig klarare i huvudet efteråt. Jag brukar somna till, trots att massagen stundtals är ganska hårdhänt! Fungerar också bra mot spänningar/smärta i nacken”
Kent Pettersson