Ingefära té med citron:

Hacka upp en liten bit ekologisk ingefära och lägg det i en kopp

Fyll på med kokande vatten

Tillsätt en citronskiva, ekologisk + lite eko honung

Njut! 🙂

På vår Jord finns och växer allt vi människor kan behöva för att må bra, och det gäller bara att använda sig av växtriket på rätt sätt.

Denna övertygelse förenar urgamla folkgrupper som lever i samklang med naturen och dagens så kallade komplementära medicin. Det finns några fantastiska örter på Jorden och ingefära är en av dessa.

Ingefära har varit känd länge för sina hälsofrämjande egenskaper: den löser upp fett i blodbanor och är antiinflammatorisk vilket leder till förbättrad blodkvaliten som sedan försörjer alla dina organ.  Ingefära förstörs inte vid upphettning, vilket gör att man kan använda den färsk, i värmande grytor och soppor eller göra té på den.

Ingefära-té kan lösa upp njursten, rensa lever och utplåna cancerceller. Bara en kopp om dagen minimerar risken för att få stroke eftersom ingefära bryter ner fettavlagringar på kärlväggen som kan blockera blodflödet. Mycket bra i förkylningstider!  Om du väljer ekologisk ingefära behöver du inte skala den, utan bara skrubba den ordentligt under vatten.

Ingefära té:

Honung ekologisk

Kokosmjölk

1tsk. malen gurkmeja eko

1tsk. malen ekologisk ingefära eller en bit färsk, hackad.

Du behöver bara koka upp vatten i en kastrull, sätta dit gurkmejan och ingefäran och låta det sjuda på svag värme 7-10 min. Tillsätt kokosmjölken och sila ner teet i en kopp. Nu är det bara att röra ner lite honung och njuta av en kopp av det mest hälsosamma té. J

Har du inte tid att stå och koka ditt té? Då kan du hacka ner en stor bit eko ingefära, lägga den i en termos, slå på kokande vatten och låta det dra ett tag (några timmar). Nu har du ingefärakoncentrat som du kan använda i ditt té. Du kan späda ut det med färskt kokande vatten och njut av det med en citronskiva och lite honung.

 Här kommer mina favoriter 🙂 – Råa hälsobomber att börja din morgon med!

Ingefära shot   4-6 cl.om dagen

200 gr. färsk ingefära

2 citroner

0,5 dl honung

1 liter vatten 60 grader

1.Riv ingefäran grovt med skalet på (kan använda matberedare) och lägg den i 60 grader varmt vatten, låt den dra under lock och svalna i ca 20min.

2.Sila av och blanda i honungen när det är ca 40 grader.

3. Pressa i citronerna och sila igen om du vill och häll i en 1 liters flaska.

Förvaras i kylen upp till en månad. Ta ca 1/2 dl ingefära shot om dagen.

Ingefärs röra

Om du vill använda allt av ingefäran och citronerna samt behålla fibrerna också utan att sila bort dem, kan du riva dessa i en matberedare och göra en rå röra i stället.

Ta en större bit ingefära (150-200gr) och en hel lime eller citron och kör dem i matberedare till en grövre gröt konsistence. Lägg det i en glasburk, tillsätt honung (0,5-1 dl) och rör om det. Förvaras i kylen upp till en vecka. Nu kan du börja din morgon med 1-2 teskedar ingefärsröra med ett glas ljummet vatten och få en super-boost för ditt immunförsvar <3

Ha det så mysigt och ta hand om dig och dina kära!

Kinesisk hälsosoppa

Extra värmande super god soppa i förskylningstider

Ta 7-10cm eko ingefära,
1 chilifrukt
1 gullök
5-10 hackade vitlöksklyftor
Ca 1dl.gojibär
6 st. mellanstora shiitakesvampar
3-6 quorn fileer eller 300-400gr.kyckling – i mindre bitar
2 buljongtärningar
Och 1 liter vatten

Du behöver lägga gojibären att blötas upp i kallt vatten först (i en skål, täck bären med vattnet bara).

Hacka/strimla övriga ingredienser och fräs dem tillsammans (utom vitlök och gojibär) ett par minuter bara och tillsätt kokande vatten och låt det puttra i 10-20 min. (använder du kyckling så låt det koka 20-25min.) När soppan har kokat färdigt tillsätt gojibär och vitlök.

Soppan skall vara så stark som möjligt. Ingen kommer att frysa efter en skål av det här!

Ha det så gott och mysigt!